12-01-2017

Van Eck levert Bergwerff Transport Service 6 Mega koelers voor luchtvracht

Afgelopen maand leverde Van Eck aan Bergwerff Transport Service uit Ridderkerk 6 luchtvrachtkoeltrailers met GDP-Pharma certificaat en TAPA-TSR1 certificering. De van Eck Group is zeer verheugd met de 20 jaar lange samenwerking tussen Van Eck en Bergwerff. Bij deze order is het aantal nieuwbouworders de 40 gepasseerd.

Bergwerff Transport Service is ruim 30 jaar een actieve speler in het transport met een ruime ervaring in de luchtvrachtindustrie. Met als werkgebied heel Europa en in het bijzonder Italië is Bergwerff breed inzetbaar door zijn grote verscheidenheid in het wagenpark. Van klein tot extra groot, hangend, waardevol, gekoeld of met rollenbanen. Tevens zijn de grootvolume voertuigen sterk vertegenwoordigd in het wagenpark.

Met deze 6 mega koeltrailers met rollenbanen kan Bergwerff Transport Service 4 maindeckpallets per voertuig vervoeren: twee stuks met een afmeting van 3 meter hoog en twee stuks met een afmeting van 2.90 meter hoog. Deze voertuigen zijn allen uitgerust met een GDP-Pharma certificaat en hierdoor geschikt voor het vervoer van medicijnen bij een gecontroleerde constante temperatuur. Daarnaast is dit voertuig uitermate flexibel inzetbaar voor onder andere koelvrachten, medicijnen, bloemen en planten.

Om de verlader en eindklant maximale zekerheid en controle over de goederen te bieden zijn deze opleggers uitgevoerd met een geavanceerd, via GPS bedienbaar, sloten- en alarmsysteem. Ook de temperatuurcontrole en de aansturing van de koelmachine kan op afstand gecontroleerd en bijgesteld worden. Tevens krijgt de planning via deze systemen inzicht in technische gegevens van de oplegger tijdens het rijden.

De drie meter hoge en tot 6000 kg zware luchtvrachtpallets kunnen probleemloos geladen en gelost worden met behulp van een in de vloer geïntegreerd rollenbaansysteem. Het systeem bestaat uit vier pneumatische rollenbanen met 2 rollen van totaal 109 mm breed. De engineering heeft de rollenbanen zodanig ontworpen dat er geen vuil kan ophopen in de goten van de baan, waardoor de betrouwbaarheid en de levensduur van het systeem wordt verlengd.

In tegenstelling tot andere fabrikanten zijn de rollenbanen in plaats van één slang, voorzien van twee slangen die aan weerszijden van de rollenbanen zijn gemonteerd. Door de twee slangen zijn de rollenbanen sterker en ontstaat er een hogere druk om de rollen met de lading te heffen.

Bergwerff heeft voor Van Eck gekozen vanwege de hoge isolatiewaarde van de mega koelcarrosserieën. De afgelopen jaren zijn de luchtvaartmaatschappijen naar haar vervoerders steeds strenger gaan controleren op de ATP-certificering van het transportmaterieel. Ook is het ATP-certificaat een belangrijke basis voor de GDP-Pharma certificering. Voor veel voertuigbouwers is het, vanwege de grote inwendige hoogte van luchtvrachtvoertuigen, niet eenvoudig om een ATP-certificaat te behalen op de carrosserie. Op bepaalde uitvoeringen van de luchtvrachtvoertuigen kan Van Eck ook het ATP-certificaat klasse FRC leveren. Deze voertuigen worden ook geleverd met een TÜV-XL ladingscertificaat.

 

Naar Homepage Meer nieuws
Van Eck levert Bergwerff Transport Service 6 Mega koelers voor luchtvracht