Bergwerff Transport Service behaalt AEO vergunning

12 oktober 2018

Bergwerff Transport Service, logistiek dienstverlener en Italië specialist uit Ridderkerk heeft onlangs de vergunning Authorised Economic Operator (AEO) ontvangen. Een AEO vergunning wordt afgegeven door de Douane als een bedrijf de hoge veiligheidsstandaarden van de Douane naleeft en de interne bedrijfsprocessen transparant zijn. De AEO vergunning levert diverse voordelen op voor de bedrijfsvoering van Bergwerff Transport Service.

Het behalen van de AEO vergunning biedt Bergwerff Transport Service diverse voordelen. Zo worden fysieke en document controles verminderd, er geldt voorrang bij controles en op verzoek kan een controle op een bepaalde locatie plaatsvinden. Doordat Bergwerff Transport Service zelf o.a. transit documenten maakt wordt de wachttijd aan de Zwitserse grens aanzienlijk teruggedrongen.

Bergwerff Transport Service kan elk type transport verzorgen. Of het nu gaat om exceptioneel transport, gekoelde producten of hoogwaardige goederen, Bergwerff Transport Service verzorgt het allemaal. Voor deze transporten heeft Bergwerff Transport Service de beschikking over huif-, kasten- en koeltrailers in de mega uitvoering. De kasten en koeltrailers van Bergwerff Transport Service beschikken over geavanceerde beveiliging, zoals een eigen track & trace systeem en elektronische sloten welke vanaf kantoor kunnen worden bediend.

Deze geavanceerde beveiliging is onder andere een vereiste voor TAPA om een TSR 1 certificaat af te geven. Doordat ook de int erne processen aan alle eisen voldoen is Bergwerff Transport Service ook TAPA TSR 1, 2 & 3 gecertificeerd. Met name de transporten onder deze certificatie profiteren van de AEO vergunning met de mogelijkheid tot het maken van transit documenten. Transporten die worden uitgevoerd onder de TAPA TSR norm mogen alleen op vooraf goedgekeurde parkeerplaatsen hun rust genieten. Indien het transport onderweg een Douane document moet maken is dit een mogelijke bedreiging voor de lading, het externe bedrijf dat het Douane document maakt is bekend met de ladingdetails en de chauffeur verliest het voertuig uit het zicht. Doordat Bergwerff Transport Service zelf deze transit documenten maakt wordt dit risico weggenomen en worden onnodige vertragingen weggenomen.